Metalurški fakultet u Sisku – studentski portal

Novosti

Metalurški fakultet na 18. Festivalu znanosti

25. svi. 2021.

„U prošlih godinu dana znanstvenici i znanstvene teme su bili prisutniji u medijima nego svih dosadašnjih godina Festivala znanosti. Javnost je u cijelom svijetu postala svjesnija no ikad područja njihova rada, istraživanja u laboratorijima daleko od očiju javnosti i činjenice da samo znanost može dati relevantne prognoze i dovesti do otkrića i rješenja problema. Znanstvenici nisu čarobnjaci i vidovnjaci, a upravo je i cilj Festivala znanosti svih ovih dosadašnjih godina isti – demistifikacija znanosti, da djeci i političkim čimbenicima približimo znanost i da im pomognemo shvatiti koliko je znanost važna i sveprisutna u današnjem društvu te ljudskim životima.“

(izvor: http://www.festivalznanosti.hr/2021/).

Metalurški fakultet tradicionalno sudjeluje na Festivalu znanosti kao suorganizator te iznimno aktivno sa zanimljivim predavanjima koje znanstvenici/nastavnici Metalurškog fakulteta vrlo rado održavaju. Ove godine je održavanje Festivala znanosti zaista bilo izvan okvira (kako u fizičkom, tako  se održavanje predavanja preselilo i u virtualni svijet).

Na ovogodišnju temu „KULTURA ZNANOSTI“ predavanja koja su pripremili naši znanstvenici su se održavala 12. svibnja 2021. godine online u realnom vremenu putem aplikacije Zoom, a sudjelovali su:

10:30 – 11:00
11:00 – 11:30
11:30 – 12:00
12:00 – 12:30

Robert Pezer, Srednjovjekovni nanotehnolozi
Ivana Ivanić, „Umjetnost“ proizvodnje pametnih legura
Barbara Tubić Bulat, Sandra Brajčinović, Igor Jajčinović, Franjo Kozina, (S)kul(p)tura
Jakov Baleta, Damijan Cerinski, Uloga matematike u razvoju moderne znanosti

Metalurški fakultet u Sisku | 2024. | Sva prava pridržana web:Viktor