Metalurški fakultet u Sisku – studentski portal

Novosti

Osnovan Gospodarski savjet Metalurškog fakulteta

24. svi. 2022.

Na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. održana je konstituirajuća sjednica Gospodarskog savjeta Metalurškog fakulteta. Cilj osnivanja Savjeta je okupiti stručnjake iz sfere akademske zajednice i gospodarstva kako bi razmatrali važna pitanja iz područja djelatnosti Fakulteta – visokog obrazovanja, znanosti i suradnje s gospodarstvom. Na sjednici su sudjelovali zainteresirani gospodarski dionici, predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Sisačko-moslavačke županije.

Osnivanje Gospodarskog savjeta rezultat je težnji Metalurškog fakulteta na čelu s dekanicom Zdenkom Zovko Brodarac za što kvalitetnijom suradnjom akademske zajednice i gospodarstva na obostranu korist. Gospodarski savjet kao savjetodavno tijelo bit će, tako, fokusirano na popularizaciju struke i privlačenje ljudskih resursa, zajedničke znanstveno-istraživačke i stručne projekte te reviziju i poboljšanja nastavnog procesa.

Za predsjednika Gospodarskog savjeta izabran je vlasnik tvrtke Turbomehanika, Ivan Majstrović, njegov zamjenik je Davor Šošić iz tvrtke ABS Sisak Acciaierie Bertoli Safau dok je tajnik Gospodarskog savjeta Franjo Kozina s Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

S obzirom na novonastalu svjetsku situaciju s proizvodnjom i dobavom energenata, razvila se i rasprava na tu temu, a govora je bilo i o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša u proizvodnji. Naglašena je važnost znanstvenoistraživačke opreme kojom raspolaže Metalurški fakultet, a koja je mnogim gospodarstvenicima važna radi provođenja kvalitetnih ispitivanja i ekspertiza. Prepoznata je važnost suradnje u odnosu na studente i obavljanje studentske prakse i eksperimentalnog dijela ocjenskih radova u realnim industrijskim uvjetima. Zaključeno je da se najviše treba raditi na jačanju ljudskih resursa i tehnološkom razvoju.

Metalurški fakultet u Sisku | 2024. | Sva prava pridržana web:Viktor