Metalurški fakultet u Sisku – studentski portal

Novosti

Posjet predsjednika Zorana Milanovića Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

13. tra. 2021.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je održao radni sastanak s dekanicom, prodekanicama, predstojnicima zavoda, tajnikom, voditeljicom Ureda dekana te studenticama i studentima Fakulteta.

Uz predsjednika Milanovića ugostili smo i savjetnicu Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo, Melitu Mulić, savjetnicu Predsjednika za odgoj i obrazovanje, Jadranku Žarković, glasnogovornika Ureda predsjednika, Nikolu Jelića, posebnu savjetnicu u Kabinetu Predsjednika Ivanu Pušonjić te gradonačelnicu Grada Siska, Kristinu Ikić Baniček.

„S osobitom radošću i zadovoljstvom došao sam danas na Metalurški fakultet, dio zagrebačkog Sveučilišta. Fakultet koji ovdje postoji već desetljećima, koji se usprkos svim promjenama kroz koje smo prošli ne da i bori“, izjavio je predsjednik Milanović nakon sastanka. Kao razlog svog dolaska naveo je obilježavanje Međunarodnog dana žena: „Međunarodni dan žena i činjenica da su na ovom fakultetu, u Upravi, u vodstvu, isključivo žene, što je vrlo neobično s obzirom na prirodu njihove djelatnosti koja se stereotipno smatra muškom“, rekao je predsjednik Milanović dodavši da je vrlo neobično i zanimljivo da pola studenata na Metalurškom fakultetu čine studentice, žene.
„U Sisku, kolijevci hrvatske metalurgije koja je prošla svoje uspone i padove, borbe za opstanak, za napredak, to znanje se čuva. Ovdje se provode i doktorski studiji u suradnji s matičnim Sveučilištem u Zagrebu, što je veliki uspjeh s obzirom na zahtjevnost i intenzitet takvih studija“, poručio je predsjednik Milanović .

Za Međunarodni dan žena odabrao je posjet jednom „atipičnom kolektivu“, rekao je i dodao da je on drugačiji od ostalih. „Siguran sam da će država i ministarstvo sa svoje strane, a oni sa svoje strane, u borbi za europski novac, ovo mjesto dodatno unaprijediti, da ovo bude stvarno fakultet na koji će dolaziti studenti, ne samo iz ovog kraja nego iz svih dijelova Hrvatske“, zaključio je Predsjednik te svim građankama Hrvatske čestitao Međunarodni dan žena
Bila nam je izuzetna čast i zadovoljstvo!

Fotografije:
Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan i arhiva Metalurškog fakultet

Metalurški fakultet u Sisku | 2024. | Sva prava pridržana web:Viktor