Metalurški fakultet u Sisku – studentski portal

Novosti

Tehnologijada 2024.

20. svi. 2024.

U Trogiru je, u periodu od 13. – 19. svibnja 2024. g., održana Tehnologijada 2024, 26. međunarodno znanstveno-sportsko natjecanje čiji je organizator bio Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Tehnologijada je znanstveno-sportski susret studenata i djelatnika s područja grafičkih, biotehničkih, prehrambenih, kemijskih, metalurških i tekstilnih znanosti s ciljem promicanja tih znanosti, okupljanjem i poticanjem suradnje studenata uz natjecanje u znanstvenim disciplinama putem prezentacije znanstvenih radova, kao i natjecanje u različitim sportskim disciplinama te zajednička druženja.

Tehnologijada 2024 okupila je 500-tinjak studenata i djelatnika sa 7 fakulteta iz Republike Hrvatske (Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu i Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu), te iz Slovenije s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Djelatnici koji su zastupali Metalurški fakultet bili su: prof. dr. sc. Ljerka Slokar Benić, izv. prof. dr. sc. Ivan Ivec, Željko Grubišić, mag. ing. met., Luka Mesek, mag. ing. met. i Anto Kalvarešin.

U znanstvenom dijelu Tehnologijade ukupno je prezentirano 30 znanstvenih radova. Metalurški fakultet je predstavljen s jednim radom kojeg je pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Martine Lovrenić-Jugović izradio student sveučilišnog diplomskog studija Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš Joseph Marton. Zbog izvanrednih okolnosti na radnom mjestu student Marton nije išao na Tehnologijadu, već je rad prezentirao Stjepan Tunjić, također student sveučilišnog diplomskog studija Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš te zauzeo 19. mjesto, ali se, prema konačnoj ocjeni, plasirao u 35% najbolje ocijenjenih.

Pobjednik znanstvenog dijela Tehnologijade 2024 je Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu ispred prošlogodišnjeg pobjednika Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani.

U sportskom dijelu Tehnologijade najbolje plasmane za Metaturški fakultet postigli su Dominik Dubravčić u crossu i ekipa u stolnom tenisu (Mato Dundjer, Nenad Mitić i Mihaela Bakarić) zauzevši 4. mjesto, dok su Marta Kirin u plivanju u ženskoj konkurenciji te studenti u futsalu zauzeli 5. mjesta.

Luka Mesek, mag. ing. met. osvojio je pehar za najboljeg strijelca u košarci, a Metalurški fakultet osvojio je pehar za „Fair play“. U ukupnom poretku sportskog dijela studenti Metalurškog fakulteta osvojili su 7. mjesto, dok je ukupni pobjednilk 26. Tehnologijade Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Metalurški fakultet u Sisku | 2024. | Sva prava pridržana web:Viktor