Metalurški fakultet u Sisku – studentski portal

Novosti

Zelene knjižice

09. stu. 2020.

U periodu od 15.10-15.11.2020. u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u Sisku održava se manifestacija Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku. Odvijanje ove manifestacije zamišljeno je kroz radionice, predavanja i sl. virtualnim putem za učenike osnovnih i srednjih škola. I mi smo ponosni na suradnju naših znanstvenika i Knjižnice.

Za učenike nižih razreda osnovne škole naši su asistenti Barbara Tubić Bulat, mag. ing. met. i Igor Jajčinović, mag. ing. oecoing. pripremili kratko edukativno predavanje kroz koje ćete imati priliku naučiti kako su bogate rude željeza i aluminija utjecale na proizvodnju vrijednih tehničkih materijala koji su nam, između ostaloga, osigurali izradu raketa i put u svemir.

Predavanje naših asistenata – (ne)Moguća misija Raketa

Doc. dr. sc. Jakov Baleta za sve sisačke osnovnoškolce održao je malu virtualnu školu energetske učinkovitosti te nas potaknuo na razmišljanje o tome što možemo učiniti u svrhu očuvanja našeg planeta. Korisne i zanimljive informacije o tome kako i sami možemo smanjiti štetan utjecaj na klimu kroz različite mjere energetske učinkovitosti i štednje energije bit će zanimljive ne samo djeci, već i odraslima. Pogledajte predavanje i pomozite nam da Zemlja ostane zelena za još mnoge generacije.

Predavanje doc.dr.sc. Jakova Balete – Mala škola energetske učinkovitosti

Evo nas u još jednom prilogu Studentskog grada MREŽE TV ovaj puta na temu sudjelovanja u manifestaciji Zelene knjižnice za zelenu Hrvatsku!

Pogledajte!

Metalurški fakultet u Sisku | 2024. | Sva prava pridržana web:Viktor